Fioto Fotografie

Altijd in ontwikkeling...

1-daagse Workshop "Licht natuurlijk!"

‘Wanneer geef je een fotografie cursus?’
‘Kan ik eens een dagje met je meelopen?’
‘Hoe doe je dat toch?’

‘Hoe verzin je het?’
‘Ik wil graag ook leren fotograferen zoals jij dat doet…’
'Dat wil ik ook...!'


Zomaar een paar vragen en opmerkingen die ik regelmatig krijg nadat andere mensen mijn foto's zien en die me aan het denken hebben gezet. Maar het is niet bij ‘denken’ gebleven, ik ben meteen aan de slag gegaan om een workshop fotografie uit te werken. Het is geen standaard (basis)cursus geworden, ik licht de zaken eruit die voor mijn foto’s belangrijk zijn, met uitleg van toepassingen die ik in praktijk zelf veel gebruik. En ik voeg vooral veel van mijn eigen tips toe. 

Alles gebundeld in een naslagwerk dat je na afloop van de workshop mee naar huis kunt nemen, zodat je alles nog eens rustig na kunt lezen en natuurlijk zelf verder in praktijk kunt brengen!

De workshop zal voor iedereen die een bridge-, systeem- of spiegelreflexcamera heeft te volgen zijn, voorkennis van fotografie is niet nodig. Ook als je een compactcamera hebt, is deze workshop vaak geschikt om te volgen. De fotocamera dient te zijn voorzien van een programmawiel (deze draaiknop zit vaak op de bovenzijde van je camera met o.a. de aanduidingen Auto / P / Tv of S / Av of A / M). Mocht je wel interesse hebben in de workshop, maar heb je zelf geen fotocamera of ben je je nog aan het oriënteren voor een nieuwe fotocamera? Voor maximaal 1 deelnemer per workshop heb ik een Panasonic Lumix systeemcamera beschikbaar die je voor € 10,00 die dag mag gebruiken. De groepsgrootte zal maximaal 6 personen zijn, zodat ik veel persoonlijke aandacht aan alle deelnemers kan geven. 

De workshop zal in de ochtend vooral bestaan uit een theoriegedeelte. Ik ga iets uitleggen over de verschillende typen camera’s, lenzen, belichtingsdriehoek, compositie(regels). Na de gezamenlijke lunch zal ik veel tips met jullie delen en zal de middag grotendeels worden besteed aan het praktijkgedeelte op een buitenlocatie die je inmiddels vast wel kent van veel van mijn foto’s: Natuurgebied “De Flearen” in Scharnegoutum. Ook mag je vrijblijvend en indien je dit leuk vindt na afloop van de workshop twee foto's die je deze dag hebt gemaakt per mail naar mij toesturen. Ik zal ze dan beoordelen qua techniek en compositie en je krijgt van mij een reactie retour (uiteraard altijd opbouwend) met mijn opmerkingen en eerlijke mening. 

Ik heb er nu al heel veel zin in! Jij ook?

Foto-impressie workshop

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Misschien trekken de foto's die gemaakt zijn tijdens de workshop jou over de streep. Klik hier voor een foto-impressie van de workshops.


Datums 2021  

Houd deze site in de gaten voor nieuwe datums en volg mij op Facebook. 

Mocht je in 2021 aan deze workshop willen deelnemen, dan kun je je alvast opgeven met onderstaand aanmeldingsformulier. Ik zal je dan vrijblijvend op de hoogte houden, zodra de nieuwe datums bekend zijn. 

De workshop gaat door indien er minimaal 3 tot maximaal 6 aanmeldingen per dag zijn op basis van het vol=vol principe. Bij minder dan 3 deelnemers uiterlijk 2 weken van te voren, dan kan de workshop op de gewenste datum niet doorgaan.

Locatie workshop: Trekskûte 3, Scharnegoutum

Deelname op eigen risico.

Bij interesse graag het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina invullen en verzenden, maximaal 1 deelnemer per aanmeldingsformulier.

Kosten 1-daagse workshop: € 75,00 inclusief cursusmateriaal, theorie, lunch en praktijk

Lijkt deze workshop wel leuk, maar wil je liever privéles? Dat kan natuurlijk ook. Klik hier voor meer informatie over 1-op-1 les.

Zelf meenemen: fotocamera inclusief gebruiksaanwijzing, zorg ervoor dat de batterij is opgeladen en dat er een opslagmedium met voldoende opslagcapaciteit in de fotocamera aanwezig is. Test van te voren of je camera goed werkt.

Meningen en beoordeling van diverse deelnemers (n.a.v. enqueteformulier):

'Erg duidelijk en handig met naslagwerk'

'Interessant en goed toepasbaar'

'Bruikbaar, duidelijk en leuke afwisseling theorie en praktijk'

'Perfect'

'Ontspannen, gezellig, praktisch'

'Ben door de info nog enthousiaster geworden. Alles was nieuw, veel geleerd'

'Een interessante workshop, veel geleerd'

'Leuk en leerzaam'

'Alle belangrijke aspecten zijn aan de orde geweest en zijn op een duidelijke manier uitgelegd'

'Zeer leerzaam, goede tips gehoord'

'Je hebt de kern van het fotograferen bondig uitgelegd'


 

E-mailen
Bellen